Vacatures vrijwilligerswerk

Amsterdamse wereldvrouwen op stap!

Wil jij het verschil maken voor een wereldvrouw in jouw buurt? 🌍Ga op stap met één van onze wereldvrouwen, neem een kijkje achter haar voordeur, ontdek én leer van elkaar! 🏡

Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC) is er voor wereldvrouwen die je niet hoort of ziet. Zij durven of kunnen hun huis niet uit. In Amsterdam zijn dat er nog altijd veel te veel.

Met één ontmoeting per week kun jij bij één wereldvrouw aan de keukentafel al het verschil maken. Geef Nederlandse les aan huis (of zet je in als intaker of coördinator ) en vergroot haar zelfredzaamheid.

Lesgever

Help jouw anderstalige geïsoleerde buurvrouw bij de Nederlandse taal tijdens wekelijkse een-op-een lessen. Deze lessen kun je zelf samenstellen: de ene keer duiken jullie in een lesboek, de andere keer leren jullie de lichaamsdelen via een kinderliedje.

Intaker

Wil jij het eerste kennismakingsgesprek voeren met een anderstalige geïsoleerde vrouw en daarvan een verslag maken? Deel je tijd zelf in en wordt intaker.

Coördinator

Wil jij anderstalige geïsoleerde buurvrouwen koppelen aan taalmaatjes? Als vrijwilligerscoördinator ben je de spin in het web in jouw stadsdeel en vorm je de schakel tussen leskoppels en ons kantoor.

Over ABC

Vrijwilliger worden