Ervaringen leskoppels

Ervaringen leskoppels

Hoe is het om als vrijwilliger les te geven bij het ABC? En wat vinden de vrouwen die Nederlands leren van de taallessen en hun ‘buurvrouwen’? Hier lees je een aantal ervaringen van leskoppels.

'Het is belangrijk dat iemand je welkom heet'

Het verhaal van Mary & Kidisti

Ze komen allebei uit een ander land, Mary emigreerde al negentien jaar geleden uit Ierland, Kidisti komt uit Eritrea en is hier pas drie jaar. Daarom weet de één heel goed wat de ander nodig heeft.

ABC_MaryKidisti_LD_lr_20211013-8307
'Ik leer veel van het contact met Zuzan'

Het verhaal van Nicole & Zuzan

Toen Nicole voor het eerst bij Zuzan op bezoek ging, sprak Zuzan geen woord Nederlands. Ze begonnen met praatjes. Nu, drie jaar later, hebben ze hele gesprekken met elkaar.

Nicole en Zuzan 2020
'Marian is een oma voor mijn kinderen'

Het verhaal van Marian & Sonya

Toen Marian met pensioen ging, stond één ding vast: ze wilde ze niet achter geraniums zitten.  Sindsdien heeft ze als vrijwilliger bij ABC al vijf ‘buurvrouwen’ geholpen met de taal. Een leuke bijkomstigheid: Marian ontfermt zich ook als ‘oma’ over de kinderen van Sonya.

Marian en Sonya
'Onze volgende trip gaat naar Giethoorn'

Het verhaal van Hetty & Asia

Lesgeven bij ABC kost je slechts een paar uur per week tijd. Maar in sommige gevallen ontstaat er een hele hechte band. zoals bij Hetty en Asia. De kinderen van Asia komen nog altijd wekelijks bij Hetty over de vloer.

Hetty en Asia