Resultaten

Jaarverslag 2020

Verbonden op afstand

Sinds januari 2021 ben ik werkzaam als directeur van Amsterdams Buurvrouwen Contact (ABC). De missie van het ABC om anderstalige geïsoleerde vrouwen zelfredzaam te maken middels de Nederlandse taal, draag ik een warm hart toe. In 2020 bleek ons werk harder nodig dan ooit tevoren door de COVID-19-pandemie.

Op ons kantoor, waar het geregeld een zoete inval was, was het door de pandemie ook ineens leeg en stil. Alle medewerkers werkten vanuit huis en het normaal zo toeristische Begijnhof was gesloten. Een vreemde situatie, want het liefst ontvangen we onze lesnemers en vrijwilligers voor een lunch of kopje thee.

Niet alleen COVID-19 zorgde voor veel veranderingen, ook was er veel verloop in het team. Na vier toegewijde jaren heeft directeur Lisette Forrer het ABC verlaten. Interim-directeur Ad Poppelaars heeft onze stichting in korte tijd goed waargenomen. Bovendien hebben we afscheid moeten nemen van een aantal geliefde medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers. Maar ook werden er nieuwe medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden verwelkomd.

In dit jaarverslag kun je lezen wat we ondanks deze onverwachte omstandigheden toch nog allemaal hebben bereikt.

Hartelijke groet,

Ellen de Ruiter
Directeur Amsterdams Buurvrouwen Contact

Eerdere jaaroverzichten zijn op te vragen bij het ABC.

Jaarverslag 2020

Klik op bovenstaande afbeelding voor jaarverslag 2020.
>> Jaarrekening 2020