Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor de ABC Nieuwsbrief. De maandelijkse nieuwsbrief is ook online te lezen.


10 juni 2020

Jaaroverzicht

Wat een prachtige verhalen van en over onze leskoppels.

 


25 mei 2020

De beslisboom

Tot 1 juni 2020 geven we geen lessen aan huis. Maar wat doen we daarna? Gebruik deze beslisboom om een afgewogen beslissing te nemen.


12 maart 2020

Zorgen voor en zorgen over

Een nieuw virus vormt de afgelopen weken een hoofdonderwerp in de media. Eerst leek het nog ver weg van onze dagelijkse beslommeringen maar inmiddels is het ook in Nederland een actuele werkelijkheid. Wat doe je nu als je verkouden bent, of hoest?


25 februari 2020

Met handen en voeten

Nicole Diamand over haar vrijwilligerswerk: “Het is zinvol en geeft structuur” Nicole Diamand was gewend om hard te werken als planner bij een bedrijf voor marktonderzoek. Vandaar dat ze, toen ze in 2017 met pensioen ging, wel keek naar een zinvolle invulling van haar tijd.


25 februari 2020

In de spotlight voor het ABC

Een interview geven is weer een vak apart maar voor ABC heb ik het graag gedaan. Lees je mee? Klik op de link onder de foto of op nieuws.nl om het interview te lezen. Daar staan nog meer verhalen van andere vrouwen.


11 november 2019

Aan de slag met ToTaal

We hebben een leuke nieuwe manier om je bij het lesgeven te ondersteunen. ToTaal is een systeem dat helemaal is ingericht om leskoppels te helpen bij de lessen. Zo kun je 20 lesvoorbereidingen vinden waaruit je inspiratie kunt putten. Nieuwe leskoppels werken vanaf september 2019 in dit systeem. Lees er alles over via deze link.


Bezoek wethouder

5 september 2019

Wethouder Moorman bij het ABC

Dat de wethouder op bezoek komt is al geweldig maar dat ze de tijd neemt om in gesprek te gaan met onze les-koppels is een feest. De foto’s (door Liesbeth Dingemans) spreken voor zich, het was echt zo leuk als het er uit ziet!


Maatje gezocht

3 september 2019

Maatje? Een must!

Gezocht: gappies, buddy’s en maatjes in Amsterdam Noord In Amsterdam Noord leeft 1 op de 10 mensen in sociaal isolement. Dit zorgt voor eenzaamheid, schulden, verslaving, uitval op school en armoede. Daarom slaan wij deze maand samen met tal van andere maatschappelijke organisaties de handen ineen: we zoeken gappies, buddy’s en maatjes voor mensen die dit nodig hebben. 


8 juli 2019

Taalkoppel in Echo West

Ons leuke taalkoppel geeft een interview in de Echo West.
Volg deze link naar het artikel. Op pagina vijf vind je het artikel.


2 april 2019

Minister Koolmees onder de indruk van taalcoaches

Het Begint met Taal verduidelijkt aan minister Koolmees de onmisbare rol van taalvrijwilligers bij inburgering en samenleving.  Minister Koolmees: “Ik ben onder de indruk van het enthousiasme van de taalcoaches en van de motivatie van de deelnemers.’


31 januari 2019

Top taalkoppel

Marieke en Shaheda
Wat een leuk artikel over een van de taalkoppels in Amsterdam Nieuw West, lees het artikel in de Echo.