Webinar ABC & GGD

De vaccinatiegraad onder anderstaligen is laag. Op vrijdag 8 oktober organiseerde het ABC daarom in samenwerking met de GGD Amsterdam een webinar over coronavaccinaties voor anderstaligen. Op deze pagina kun je de webinar terugkijken en de belangrijkste informatie en links die besproken zijn terugvinden.

Informatie in verschillende talen

Iedereen in Nederland heeft recht op goede en betrouwbare informatie; ook als je de Nederlandse taal niet (goed) beheerst. De GGD geeft daarom informatie in andere talen, zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken over vaccineren.

Nederlands

Meerdere talen

Terugkijken

Hoe reageer je op vragen van jouw lesnemer? Waar kun je juiste informatie vinden in andere talen of in eenvoudig Nederlands? En wat kun je vertellen over mogelijke bijwerkingen? GGD-arts Stefan Trifunovic, coördinator van alle vaccinatielocaties in Amsterdam, beantwoordde alle veelgestelde vragen in de webinar. Bekijk de webinar hieronder terug.

Het gesprek aangaan over vaccineren

Praten over

Een website vol tips om het gesprek aan te gaan over vaccineren. Binnenkort online!

Veiligheid

In deze video vertelt GGD-arts Putri Hintaran alles over de veiligheid van de vaccinaties.

Vruchtbaarheid

In deze video vertelt GGD-arts Putri Hintaran alles over vaccinaties en vruchtbaarheid.

Bellen met de GGD

Anderstaligen uit de regio Amsterdam-Amstelland kunnen met hun vragen over coronavaccinaties bellen met een medisch specialist van de GGD tijdens het meertalige spreekuur. Engels: maandagen van 09.00 – 12.00 uur. Marokkaans Arabisch: dinsdagen van 09.00 – 12.00 uur. Turks: vrijdagen van 14.00 – 16.00 uur
06 – 34 26 49 38

Heb je medische vragen rondom jouw eigen vaccinatie? Bel dan met de GGD Medische Informatielijn Vaccineren voor burgers:
088 – 767 40 80   

Voor vragen over corona die specifiek voor de GGD Amsterdam-Amstelland zijn kun je bellen met de GGD corona informatielijn. Dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur in Nederlands en Engels:
020 – 555 52 02 

Heb je algemene vragen over corona? Bel dan het landelijk informatienummer. Dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur in Nederlands en Engels:
0800 – 1351 

Q&A

De GGD, de Rijksoverheid en het RIVM hebben de meestgestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen zij je graag verder.

Rijksoverheid

Vaccinatie locaties

In de vaccinatielocaties van GGD Amsterdam kun je zonder afspraak binnenlopen voor jouw eerste of tweede prik. Bekijk hier de grote locaties.

Daarnaast kun je terecht bij de mobiele prikteams en -units in verschillende buurten. Bekijk hier de locaties in de wijk.

Speciaal voor jongeren

Ook als je jong bent zijn de risico’s van corona vele malen groter dan de risico’s op een ernstige bijwerking van de vaccinatie. Voor jongeren is het extra belangrijk om zichzelf te beschermen tegen de langetermijneffecten van corona, zoals chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, reuk- en smaakverlies. Gezien de actieve levensstijl van jongeren kunnen deze symptomen grote impact hebben op hun dagelijks leven.

Rap 🎤

GGD-arts Ashis Brahma probeert jongeren rappend over te halen zich te laten vaccineren. 

Actiefilm 🎬

In zijn eigen actiefilm vertelt GGD-arts Ashis Brahma over de bijwerkingen van coronavaccinaties.

Muziekstudio 🎧

GGD-arts Ashis Brahma beantwoordt veelgestelde vragen, maar dan vanuit de muziekstudio!

Werking vaccinatie

Een virus is een klein deeltje dat je ziek kan maken. Corona is een virus. Wil je weten wat het coronavirus precies doet? Hoe een coronavaccinatie werkt en welke stoffen het bevat? En wat de mogelijke bijwerkingen zijn? Bekijk dan deze eenvoudige animatie.

Helpdesk Nieuwkomers

Op de Facebook-pagina Helpdesk Nieuwkomers worden allerlei vragen beantwoord door deskundigen in het Arabisch, Tirgrinya en Nederlands. Thema’s als werk, verblijfsgunning en onderwijs worden besproken. Ook het thema gezondheid komt aan bod, met in deze tijd speciale aandacht voor corona.

Animatie Steffie

Steffie vertelt je alles over het coronavirus om ervoor te zorgen dat jij en anderen niet ziek worden. Ze is er voor iedereen die in eigen tempo en eigen taal door beeld, geluid en oefenen meer wil leren.