Agenda

Basistraining

Waar gaat de basistraining over?

De basistraining is een interactieve training die je voorbereidt op het lesgeven bij iemand thuis. Je krijgt informatie over onze doelgroep en de werkwijze van het ABC.

Lesmethode
We gaan aan de slag met een casus en je leert om doelen te stellen en deze te vertalen naar kleine subdoelen zodat je die praktisch kunt gebruiken bij het voorbereiden van je lessen. We geven op een actieve manier les, daarbij maken we gebruik van de ‘Total Physical Respons’ methode (TPR). Bij deze methode begrijpt de lesnemer de vrijwilliger vanaf de eerste les, omdat elk woord is gekoppeld aan fysieke actie. Via rollenspel kun je al tijdens de training feeling krijgen met het lesgeven.

Cultuur
Omdat je als lesgever bij iemand thuiskomt, vinden we het belangrijk dat je nadenkt over culturele verschillen. Tijdens de training maken we je daarvan bewust en gaan we in gesprek over hoe jij dit beleeft. Verder besteden we aandacht aan het stellen van grenzen en praktische afspraken rondom een lestraject.

Kortom: een hele leerzame training, waardoor je zeker zin krijgt om te starten bij het ABC.

Intensief
De basistraining is verdeeld over twee dagdelen of één zaterdag.

 • 2nov
  Basistraining zaterdag 2 november van 9.30 tot 15.00 uur
  9:30 am - 3:00 pm Begijnhof 31, Amsterdam

  Volg de gratis basistraining bij het ABC. Je krijgt informatie over het lesmateriaal en de gelegenheid om te oefenen met lesgeven. Na de basistraining ben je klaar om te starten met lesgeven! Aanmelden via de link naar dit formulier je ontvangt dan een uitnodiging en de introductie reader....

 • 14nov
  Basistraining donderdagavond 14 en 21 november van 19.00 tot 22.00 uur
  7:00 pm - 10:00 pm Begijnhof 31, Amsterdam

  Wil jij ook aan de slag als vrijwillige taalcoach bij het ABC? Meld je dan aan voor de basistraining. Je krijgt informatie over de doelgroepen en doelen van het ABC, je maakt kennis met het lesmaterialen en oefent lessituaties in rollenspellen. Na deze training ben je klaar om als lesgever...

View All Events