Agenda

Basistraining

Waar gaat de basistraining over?

De basistraining is een interactieve training die je voorbereidt op het lesgeven bij iemand thuis. Je krijgt informatie over onze doelgroep en de werkwijze van het ABC.

Lesmethode
We gaan aan de slag met een casus en je leert om doelen te stellen en deze te vertalen naar kleine subdoelen zodat je die praktisch kunt gebruiken bij het voorbereiden van je lessen. We geven op een actieve manier les, daarbij maken we gebruik van de ‘Total Physical Respons’ methode (TPR). Bij deze methode begrijpt de lesnemer de vrijwilliger vanaf de eerste les, omdat elk woord is gekoppeld aan fysieke actie. Via rollenspel kun je al tijdens de training feeling krijgen met het lesgeven.

Cultuur
Omdat je als lesgever bij iemand thuiskomt, vinden we het belangrijk dat je nadenkt over culturele verschillen. Tijdens de training maken we je daarvan bewust en gaan we in gesprek over hoe jij dit beleeft. Verder besteden we aandacht aan het stellen van grenzen en praktische afspraken rondom een lestraject.

Kortom: een hele leerzame training, waardoor je zeker zin krijgt om te starten bij het ABC.

Intensief
De basistraining is verdeeld over twee dagdelen of één zaterdag.

 • 22jun
  Basistraining zaterdag 22 juni van 9.30 uur – 15.00 uur
  9:30 am - 3:00 pm Begijnhof 31, Amsterdam

  Volg de gratis basistraining bij het ABC. Je krijgt informatie over het lesmateriaal en de gelegenheid om te oefenen met lesgeven.  Na de basistraining ben je klaar om te starten met lesgeven! Meld je aan en ontvang de reader met informatie over het lesgeven en de organisatie van het ABC....

 • 6jul
  Summer School zaterdag 6 juli van 9.30 uur – 15.00 uur
  9:30 am - 3:00 pm Begijnhof 31, Amsterdam

  10 redenen om 10 lessen te geven aan je buren. Nieuwsgierig? Wegens groot succes geven we opnieuw de gelegenheid om in de Summer School van ABC een basistraining te volgen. Meld je aan via het formulier dan ontvang je de reader en de uitnodiging voor de training. AANMELDEN...

View All Events